KERMAN forum

Računala => Video i audio standardi => Autor teme: deanod - 08.04.2013, 22:00:19

Naslov: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: deanod - 08.04.2013, 22:00:19
Kupih aliena,i kad sam ga htio prikljuciti na tv(vivax,nis posebno nema ni hdmi nije full hd..)probam scart-nista,ekran crn.Probam chinch,opet isto.E sad lagano neznam sta da uradim,jel moram kupovat novu plazmu sa full hd da bi je mogao prikljucit na risiver,ili je rijesenje neki adapter hdmi-scart...molim pomoc
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: palda - 09.04.2013, 00:22:20
imas li na resiveru HDMI
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: deanod - 09.04.2013, 17:21:44
naravno da imam na risiveru hdmi prikljucak,u pitanju je amiko alien,ali nemam na tv
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: vvedriss - 09.04.2013, 19:10:40
Dali si probao neke druge uređaje ili resivere na taj TV ??
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: jumb1977 - 09.04.2013, 19:52:03
http://www.amazon.de/Hama-Adapter-f%C3%BCr-Samsung-Scart-Stecker/dp/B002XLRC82/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1365529824&sr=8-1&keywords=adapter+hdmi+scart

nesto ovako bi ti pomoglo
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: vvedriss - 09.04.2013, 20:04:22
Ne trebaju mu nikakvi adapteri ako Tv ima skart ili činć to mora raditi jer svaki resiver ima ili skart ili činč (potpuno zanemarite HDMI). Nek proba neki uređaj koji ima skart ili činč pa ako radi taj uređaj mora raditi i ovaj novi. Ima još nešto - pokušaj na nekom drugom televizoru taj resiver pa na resiveru smanji u opcijama resivera rezoluciju jer možda tvoj televizor ne podnosi tako visoku kakva je na resiveru.
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: zlayo - 09.04.2013, 20:08:59
Je,vedris je u pravu . Ni meni nije alien radio tj. nije bilo slike na vivax lcd-u dok nisam na drugom televizoru (philips) smanjio rezoluciju. Na tom philipsu pak nije htjelo dati sliku prek nekog jeftinog hdmi kabla nego samo preko scarta što je glupa opcija za hd receiver i hd ready tv. Uglavnom ,sto čuda sa jeftinim aparatima i komponentama.
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: palda - 09.04.2013, 22:47:55
spoji svoj res na tv koji ima hdmi i podesi ga za skart i rezoluciju smanji sto posto ce radit ja imao isti problem jer je bio podesen na hdmi
Sretno....
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: IMP 4167 - 09.04.2013, 23:47:42
Je Palda, tak je. Meni je bilo slično z recom iz Amiko ergele ( STHD 8800 combo). Kupil ga, spojil i ne će. Probaj ovak onak, scart, cinch ali slike ni pa ni. K tomu se poklopil i svetek spojen z vikendom i 4 dana ništ od sat prijema. Prvi radni dan po svetku nazovem dučan de je rec kupljen, jasno pjma nisu imeli kaj bi to bile. Daju mi broj servisa, nazval i dobil naputak. Spojiti rec, HDMI ili kompozitni kablom, na telkač s takvim priključkom i potem v postavkama rec-a staviti izlaz za scart. I gle slika došla.   
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: palda - 10.04.2013, 11:16:52
sto posto tako radi kako sam ja opiso
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: deanod - 10.04.2013, 14:17:05
evo kako sam rijesio.Risiver sam kupio od lika kod koga je radio u hdmi rezimu,i sasvim je bilo normalno da na scart nece htjeti kad je u postavkama bilo upisan izlaz hdmi.Rjesenje je bilo ili naci nekog ko ima tv sa hdmi,pa kad dobijem sliku uci u alienove postavke i promijeniti izlaz na scart,ili uraditi ovo sto sam ja-Ufleshovao sam mu preko sticka e2 software(na njemu su i spark i e2)tada se alien restartao,rebutao i na pocetnom ekranu tvornickog restarta mi je ponudio opciju,scart,dvi,hdmi..odabrao scart,sve ok.sad radi na scart,ali nije mi jasno..ako kupim tv sa hdmi,ocu li opet morat mijenjat te postavke sa scart na hdmi..Mislio sam da rec automatski prepoznaje koji je kabel i rezim rada
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: zlayo - 10.04.2013, 15:01:55
Koliko se sjećam morati češ,no to više nije problem . Neposredno prije izmjene prijemnika promijeniš postavke na hdmi i trebalo bi nakon reboota sve raditi.
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: IMP 4167 - 10.04.2013, 18:39:45
Mislim da ti je Zlayo dobro rekel. Pri korištenju HDMI izlaza, moral buš na eventualnom novom tv-u, postaviti HDMI ulaz.   
Naslov: Odg: ili sam glup ili nesto ne stima
Autor: deanod - 11.04.2013, 10:38:55
hvala svima na pomoci.Pa kad vec pricamo o amiku,pitao bih vas sljedece:Kako u kuci nemam adsl nego se kacim na wi fi,dal bi mi radio alien na wi fi.Malo sam citao po forumima,ocito je da moze..ali pitanje koji adapter tj bolje reci acces point uzeti.Znam da postoji amikov wi fi adapter a negdje sam procitao da na amiko mini hd najbolje radi railink adapter sa chipsetom 5370,taj ima i antenicu sto je sigurno bolje..Pitam se i dal bi wi fi bridge vonets vap 11g radio na njemu.Imate li kakve inf