Pozdrav Gost

Australija: Iskapčanje ilegalnih IPTV boxova

  • 1 Odgovora
  • 807 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Offline satelit74

  • ****
  • 13.149


Nakon zajedničke istrage u Australiji od strane globalnog tijela za zaštitu sadržaja, Savez za kreativnost i zabavu (ACE) i regionalna udruga za kabelske i satelitske udruge CASBAA Koalicije protiv piratstva (CAP) i velikih dobavljača IPTV set-top boxova, unaprijed učitanih za igranje piratskih filmova, televizijskih emisija, sportskih programa i drugih sadržaja, ove operacije su zatvorene u Australiji.Tvrtka u Melbourneu koja je nekoliko godina prodavala te piratske uređaje u Aziji prestala je prodavati box-ove koje sadrže unaprijed napunjene aplikacije koje omogućuju jednostavan pristup kreativnim sadržajima tvrtki ACE i CASBAA / CAP. Vlasnici tvrtki također su se složili da poduzmu potrebne korake kako bi spriječili kupce koji su već kupili te uređaje za zaštitu od piratstva od pristupanja filmovima, televizijskim emisijama i sportskim programima tvrtke ACE i CASBAA/CAP u budućnosti. U sklopu sporazuma o nagodbi, ime tvrtke i vlasnika nije objavljeno.

Uređaji su prodavani u prosjeku za $ 400 (€ 256), što uključuje i neodobrenu pretplatu na godinu za piratske verzije videozapisa na zahtjev filmova, kao i uživo sportske kanale i premium televizijske kanale iz Europe, Indije, Sjedinjenih Američkih Država , i jugoistočnoj Aziji.“Filmska i televizijska industrija učinila je značajna ulaganja kako bi publici omogućila pristup kreativnom sadržaju kako, gdje i kada to žele. Članovi ACE i CAP pokrenuli su ovu istragu kao dio sveobuhvatnog globalnog pristupa za zaštitu pravnog tržišta za kreativni sadržaj, smanjenje internetskog piratstva i poticanje kreativnog gospodarstva koje podržava milijune radnika “, izjavio je Zoe Thorogood, glasnogovornik ACE-a. “Ova najnovija akcija bila je dio niza globalnih akcija za rješavanje rasta ilegalnih i nesigurnih uređaja i aplikacija za piratstva”.

“Te male crne kutije sada počinju dominirati ekosustavom piratstva, uzrokujući značajne štete na svim sektorima industrije sadržaja, od proizvođača do telekomunikacijskih platformi”, dodao je Neil Gane, generalni direktor CAP-a. “Oni također predstavljaju rizik za potrošače koji se suočavaju s dobro dokumentiranim povećanjem izloženosti zlonamjernom softveru. Povećanje dostupnosti tih nezakonitih streaming uređaja je međunarodno pitanje koje zahtijeva koordinirani napor između industrije i vlade. Ovo će biti prvo od mnogih inicijativa za ometanje i provođenje zakona na kojima će CAP, ACE i druge industrijske udruge zajednički surađivati ​​”.

(sat-multimedia.com)

*

Offline riddik

  • Vaako
  • **
  • 228
  • Spol: Muški
Odg: Australija: Iskapčanje ilegalnih IPTV boxova
« Odgovori #1 u: 21.03.2018, 13:36:09 »
Kolega to kod nas ima da se kupi i kosta oko 180 evra sa sve otkljucanim kanalima.
Slucajno sam naisao na taj aparat i upalio i stvarno radi.
Stara juga sve kanale i normalno strane uglavnom sve sto bi covek gledao.
I to im je kao za godinu dana. Pa posle godinu dana platis oko 100evra ponovo otkljucavanje kanala.
To uglavnom uzimaju nasi iz bivse juge koji zive negde preko.
Pa da bi gledali nase kanale.
Nisam verovao da to radi dok nije doneo nas gastarbajter koji je isao na put preko.
The Chronicles of Riddick