Pozdrav Gost

Uskoro starta Poljoprivredna televizija iz Požege

  • 0 Odgovora
  • 2877 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Offline satelit74

  • ****
  • 13.149
Uskoro starta Poljoprivredna televizija iz Požege


Prva hrvatska televizija s programom za selo i poljoprivredu trebala bi krenuti s emitiranjem već sljedećeg mjeseca, i to upravo iz Požege. Radi se o projektu dvojice mladih Požežana, Mihaela Pandžića i Ivana Rila. Najavljuju program zasnovan na specijaliziranim tematskim emisijama, informativnim magazinima i kontinuiranoj edukaciji poljoprivrednika.Poljoprivredom se u Hrvatskoj do sada sustavno i kvalitetno bavila samo jedna emisija s nacionalne televizije, ali poljoprivrednici će sada dobiti svoju televiziju! Poljoprivreda više ne ide samo nedjeljom za ručak, nego svaki dan od 0-24 - izjavio je direktor televizije Mihael Pandžić.Poljoprivreda ne počinje sjetvom i ne završava žetvom. To je ciklus koji traje 365 dana godišnje i taj će ciklus biti okosnica našeg programa. Pratit ćemo sve aspekte poljoprivrede, od planiranja proizvodnje i zahtjeva tržišta pa sve do konačnog plasiranja proizvoda, bilo biljnih ili životinjskih - najavljuje Ivan Ril, glavni urednik Poljoprivredne televizije Požega.Ekipa PTV-a će s ciljem edukacije poljoprivrednika u goste dovoditi priznate stručnjake i uspješne poljoprivrednike.

- A kad radovi na polju ili u štali završe, poljoprivrednici obuku svečanu nošnju, zapjevaju i uđu u kolo. Naša televizija njegovat će i promovirati narodne kulturne običaje i tradiciju - dodaje Ril.
Pandžić napominje kako će PTV pokrivati i lokalne događaje u Slavoniji. Dečki naglašavaju kako će trebati vremena da se mlada ekipa uigra i stvori program još nepoznat na ovim prostorima.
Poljoprivredna TV Požega od Vijeća za elektroničke medije ishodila je desetogodišnju koncesiju. Prvotno će emitirati putem IPTV platforme Max TV-a, live streaminga, te putem aplikacija za iPhone i Android uređaje. Dostupna će biti i besplatna internet videoteka. Televizija je smještena u Požegi, na adresi Svetog Roka 2.

(034portal.hr)