hvala za savjetu, ali ne muci me to. imam motor pa moram naci eutelsatw2 kao početni satelit pa nikako..... po prilici je ista elevacija kao i kod astre i hotbirda? jer nikako da ga nedem! Što je pištavac?
Cijev (nosač) na koju stavljaš motor sa antenom mora biti okomita i samo okomita,nikako drugačijePištavac ti je spravica VU metar koji ima potenciometar za jači i slabiji signal, montira se na direktno na LNB, a drugi kraj na risiver,koji mu da napajanje .Zaobiđeš motor .Staviš motor na 0 ,i lijevo desno vrtiš antenu zajedno s motorom dok ne nađeš signal.
Ajmo po koracima.
1. U listi motor dovedeš na 0-tu poziciju ili referentu.
2.Isključiš motor u listi za 16 E satelit
3.Otkopčaš kabel od risivera sa motora i priključiš direktno na glavni LNB, poslije ćeš staviti ona druga dva
4. Motor i antena moraju biti centrirani u sredinu lijevo desno.
5. I sad ako imaš pištavac njega priključiš kako sam rekao, bez njega je jako teško.
6. Popustiš vijke motora koji su na cijevi i skupa sa antenom vrtiš lijevo desno dok pištavac ne zapišti a na tv-u koji po potrebi i mogućnosti izneseš van,naravno manji i kad si podesio najjači signal a imaš sliku na nekom kanalu 16E satelita,prođeš lijevo desno i fiksiraš odnosno dotegneš vijke na cijevi.Sad otpustiš vijke na azimutu antene i gore dolje sa antenom da dobiješ još jači signal, ako je signal do jaja potenciometrom smanjiš signal na pištavcu da ga možeš pratiti.
Stegneš i te vijke. Dok stežeš vijke signal se zna pomjerati pa steži takvim redoslijedom da signal ostaje najjači.
7.Ono što je trebalo pisati prvo, cijev na koju stavljaš motor sa antenom mora biti
okomita i samo okomita,nikako drugačijeI još na kraju astru ćeš naći i sa stišanim pištavcem, a za 16E moraš ga odvaliti do kraja, i kad tražiš na risiveru neka bude neki kanal sa fec-om 27000 , TV Pika, jači su signali, a kad fino namještaš uzmeš Atlas tv.
P.S. Nađi astru, zagrebi položaj na cijevi, pa nađi hot pa opet zagrebi pa stavi imeđu njih dva na sredinu i tu mora biti, samo traži kanale sa većim fecom pa namjesti s njima , pa se prebaci na slabiji pa dotjeraj.