Kerman

Praktikum kablovske televizije

ImagePrema brojnim zatjevima naših partnera kao i Internet posjetitelja odlučili smo opet u našu ponudu uvrstiti izvrsnu knjigu autora Kemala Dervića  "Praktikum kablovske televizije".
Knjiga sadrži brojne tehničke tekstove vezane uz kabelsku, zemaljsku i satelitsku tehnologiju kao i puno detaljnih informacija uz praktične primjere. Na svojih 260 stranica dovoljno je opširna i ujedno obavezno štivo za svakog instalatera i montažera zemaljske i satelitske prijemne opreme, kao i za satelitske entuzijaste.

Ukoliko ste zainteresirani za ovu knjigu molimo Vas da nas što prije kontaktirate, jer količine su ograničene. Knjigu možete kupiti kod nas u Nedelišću, Varaždinska 12a ili u Zagrebu na adresi Mitrovačka 2, Zagreb. Isto tako knjigu možete naručiti, gdje troškove poštarine snosi sam kupac.

 

SADRŽAJ

1. Osnovni pojmovi kablovskih distributivnih sistema
2. Koncept sistema za zemaljsku RTV difuziju
3. Koncept sistema za satelitsku RTV difuziju
4. Antene
5. Elementi za prijem satelitske televizije
6. Elementi kablovskih distributivnih sistema
7. Koncepti planiranja RF instalacija i lokalnih mreža
8. Primjena novih tehnologija u kablovsko distributivnim sistemima


PREDGOVOR

Imajući u vidu da budućnost telekomunikacija treba potražiti u brzim i širokopojasnim komunikacijskim distributivnim sistemima, ovaj praktikum je namijenjen projektantima i stručnjacima koji se bave ovom problematikom.
On može koristiti i budućim montažerima, kabelskim operaterima i investitorima, jer razmjena podataka kroz koaksijalne, optičke i fiksne bežične mreže ne samo da pruža neograničene mogućnosti iz oblasti suvremenih telekomunikacija, već otvara rješenja sa kojima bi se lako prevazišli problemi zastarjele telefonske mreže.
Rukovodiocima kompanija čija su djelatnost telekomunikacije, a koji se bave svakodnevnim zadacima prodaje i razvijanja uobičajenih telefonskih usluga, može biti teško da sa udaljenosti procijene koliko su značajne promjene koje se dešavaju u ovoj djelatnosti. Mi, zaista, stojimo na ivici jednog novog svijeta, svijeta u kom će se Internet koristiti da olakša elektronske trgovinske transakcije, kao i za zabavu, video konferencije i za veliki broj primjena o kojima se do sada nije ni sanjalo.
Koristeći dugogodišnje iskustvo, na izgradnji individualnih i zajedničkih satelitskih kablovskih sistema, kao i mjesnih telekomunikacijskih mreža, nastoja sam da unesem što više praktičnih podataka iz ove oblasti sa posebnim naglaskom na suvremene širokopojasne kablovske distributivne mreže i sisteme koji podržavaju interaktivnu televiziju i kablovski Internet.
Vrlo sam zadovoljan recezentu profesoru Ivu Kostiću koji mi je sa svojim dragocjenim primjedbama i sugestijama pomogao da ovaj praktikum dobije konačan oblik. Međutim, konačno i jedino je auto odgovoran za m oguće greške i propuste.

Pljevlja, lipanj 2005.
Kemal Dervić, ing.

Praktikum Kablovske televizije, 2005 g., 260 stranica (srpski jezik)
autor ing. Kemal Dervić

MPC (sa PDV-om): 170,oo Kn


Online korisnika

Trenutno aktivnih Gostiju: 13 

Zadnje diskusije u forumu

KERMAN D.O.O.

Instalacija, prodaja i servis satelitske i zemaljske antenske opreme. Projektiranje zajedničkih antenskih sustava za zgrade i hotele (SMATV I CATV).

Adresa:
Varaždinska 12a, 40305 NEDELIŠĆE
tel: 040 823 023
fax: 040 823 005

Radno vrijeme:
pon-pet: 08 - 17.00 h
sub: 08 - 13.00 h