Kerman

Solarna tehnika

Solarna ili sunčeva energija je energija Sunca, njegova svjetlost i toplina koju ljudi koriste od davnina uz pomoć raznih tehnologija. Sunčeva zračenja, uz sekundarne solarne izvore kao što su vjetar, energija valova i biomasa, se računaju u najčešće dostupne obnovljive izvore energije na Zemlji. Upotrebljava se samo mali dio solarne energije od one koja je na raspolaganju.
Solarna energija pruža električnu energiju pomoću toplinskih strojeva ili fotonaponskih sustava. Jednom pretvorena, njena upotreba je ograničena samo ljudskom genijalnošću.
Solarne tehnologije su široko karakterizirane ili kao pasivne solarne ili aktivne solarne, ovisno o načinu sakupljanja, pretvaranja i distribuiranja sunčevog svjetla. Aktivne solarne tehnike uključuju uporabu fotonaponskih ćelija i solarnih termičkih kolektora (s električnom ili mehaničkom opremom) kako bi pretvorili sunčevu svjetlost u korisne izlazne jedinice. Pasivne solarne tehnike uključuju orijentaciju zgrade prema Suncu, odabir materijala s povoljnim termalnim svojstvima ili svojstvima raspršivanja svjetlosti te projektiranje prostora kod kojih prirodno cirkulira zrak.

Fotonaponska energija je električna energija koju  dobivamo direktnom pretvorbom energije sunčeva zračenja. Uređaji u kojima se odvija fotonaponska pretvorba energije zovu se solarne ćelije. Sunčeva fotonaponska energija ubraja se u obnovljive izvore energije.
Solarni fotonaponski sustavi daju vam više razloga da volite sunce. Poklanjaju vam potrebnu električnu energiju, štede novac i štite okoliš. Solarni sustavi su idealni za kleti, poljske kućice, vikendice, kampere i sve ljubitelje prirode koji bježe iz civilizacije. Solarni kompleti sadrže sve što je potrebno za proizvodnju ekološki čiste i besplatne struje u svim vremenskim uvjetima i kroz cijelu godinu. Solarni sustavi omogućuju da iskoristite snagu sunca, najveći i beskonačan izvor energije. Ovaj neiscrpan izvor energije dostupan je besplatno svugdje gdje sunce sja, korisnicima daje slobodu korištenja za svoja boravišta daleko od civilizacije. Za razliku nuklearnih i fosilnih izvora energije  ne zagađuju okoliš i traže vrlo malo održavanja.
Mrežno vezani ili komercijalni fotonaponski sustavi omogućuju povrat cijelokupne investicije sa određenom zaradom ovisno o području u kojem se sagradi elektrana.


VRSTE SUSTAVA:
a) Mrežni - grid
b) Autonomni

SASTAVNI DIJELOVI:
a) Paneli
b) Regulatori
c) Inverteri (pretvarači)
d) Baterije
e) Pribor - kabel, konektori

Zadnje diskusije u forumu

KERMAN D.O.O.

Instalacija, prodaja i servis satelitske i zemaljske antenske opreme. Projektiranje zajedničkih antenskih sustava za zgrade i hotele (SMATV I CATV).

Adresa:
Varaždinska 12a, 40305 NEDELIŠĆE
tel: 040 823 023
fax: 040 823 005

Radno vrijeme:
pon-pet: 08 - 17.00 h
sub: 08 - 13.00 h