Klasični prijemnici DVB-T2/C imaju i klasične mogućnosti prijema signala, pregleda telexekta, EPG-a i sl. dok napredni prijemnici kao što je WWIOBRE2ZET2C imaju niz mogućnosti s kojima su oni koji koriste već sada npr. HBBTV (Hybrid broadcast broadband TV) vezu internet – prijem DVB-T2. Od naših programa koji odašilju HBBTV tu je prisutna Nova TV, zatim slovenski programi podržavaju HBBTV, zatim niz satelitskih programa i sl, pa austrijski programi ORF i sl.

Osim što možete “strimati” program iz prijemnika prema vašem mobitelu, laptopu, računalu, snimati sadržaj na usb disk, možete i instalirati bezbroj zanimljivih aplikacija koju daju novu dimenziju gledanja televizije, pa oni koji žele nešto više od svog DVB-T2/C prijemnika ovaj model predstavlja pravo rješenje za to. Da to je prijemnik za napredne korisnike i ne preporučamo ga svakome, jer šteta je ne iskoristiti sve mogućnosti koje nudi.

U našem shopu ga možete potražiti na sljedećem linku: WWIOBRE2ZET2C

Da ipak pojasnimo pojam HBBTV (izvor: https://obljetnica.hrt.hr/leksikon/h/hbbtv/):

HbbTV
(akr. od engl. Hybrid Broadcast Broadband TV), tehnologija koja na ekranu TV uređaja kombinira uslugu emitiranja s uslugama dostupnim preko interneta. To je omogućeno slanjem dodatnih podataka uz TV signal koji pokreću odgovarajuću aplikaciju za pristup sadržaju dostupnomu preko interneta. Za pristup i upravljanje aplikacijama koriste se tipke daljinskog upravljača (najčešće crvena tipka). HbbTV dostupan je na satelitskim, kabelskim i zemaljskim DVB mrežama, a specifikaciju su prihvatili ETSI (TS 102 796) i EBU. Trenutačna je verzija standarda 1.5, a verzija 2.0, objavljena 2015, u fazi je testiranja. HbbTV standard podržava više od 90% svjetskih proizvođača TV uređaja i jedini je standard koji omogućuje izravnu vezu između linearnog programa i nelinearnog sadržaja. U više od 15 zemalja dostupan je kao redovita usluga. Najčešće aplikacije jesu: napredni EPG, teletekst sa slikama i obogaćene grafike, interaktivne usluge (npr. glasovanje), napredna prodaja i dr. Najnovijom specifikacijom verzije 2.0. koristi se napredne tehnologije HTML5, HEVC (akr. od engl. High Efficiency Video Coding) za prijenos videosignala i TTML (akr. od engl. Timed Text Markup Language) za prijenos titlova preko širokopojasnih mreža. Također nudi podršku za komunikaciju i sinkronizaciju između aplikacija na TV uređaju i pametnom telefonu, tabletu i sl.