Pozdrav Gost

VictoryFTA nova saznanja!

• 7 Odgovora
  • 12318 Hitova

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

*

Offline radovan

• 406
  • Spol: Muški
    • Bungee jumping
VictoryFTA nova saznanja!
« u: 05.04.2007, 18:28:12 »
       Danas sam radio neka testiranja na prijemnicima VictoryFTA i dosao do vise prijatnih saznanja.
       Spojio sam dva prijemnika nulmodem kablom i probao da saljem razne svari sa jednog na drugi. Rezultati su sljedeci: (radi lakseg objasnjavanja prijemnik sa koga se salje zvati ce se rec1, a prijemnik koji prima zvati ce se rec2).

1. test: slanje Boot-a sa rec1 (VSH) na rec2 (VSH) USPJESNO. Na rec1 se ukuca 14802, a rec2 se upali na prekidac i saceka se kraj transfera u potpunosti. Ovo ima samo istrazivacki znacaj, ali citajte dalje.

2. test: slanje Boot-a sa rec1 (VSH) na rec2 (KRM) NEUSPJESNO, ali u startu javi Err na rec1, a rec2 se samo resetuje i nista mu se ne desi. Da ovo probate sa racunarom dobili bi ste dvije tackice.

3. test: slanje SW B serije sa rec1 (VSH) na rec2 (VSH) na kom je A serija SW USPJESNO. Na rec1 ukuca se 74620, a rec2 se upali na prekidac i saceka se kraj transfera u potpunosti.

4. test: slanje SW B serije sa rec1 (VSH) na rec2 (KRM) na kom je A serija SW NEUSPJESNO, ali u startu javi Err na rec1, a rec2 se samo resetuje i nista mu se ne desi.

5. test: slanje SW B serije sa rec1 (VSH) na rec2 (KRM) na kom je A serija SW USPJESNO. Na rec1 se ukuca 14809, a rec2 se upali na prekidac i saceka se kraj transfera u potpunosti, cak jos 30 sekundi i onda na prekidac ugasiti rec2 sacekati jos 30 sekundi, upaliti rec2 i vidjet cemo da su promijenjeni i SW(A u B) i Boot(KRM u VSH). Najzanimljiviji dio je da se stara motorna lista iz AF Rc3 SW-a zadrzala u B SW i radi normalno. Posle sam probao tu listu da izvucem iz rec-a u komp (sa B Series Editor) pa opet da je vratim ali ne ide.

6. test: slane kanalne liste sa B serije u B seriju SW-a USPJESNO. Oba rec-a trebaju biti u standby, na rec1 se ukuca 74621, a na rec2 24680. Slanje liste iz A SW u B SW i obrnuto nemoguce ( bez posledica).

7. test: slanje kljuceva takodje moguce. Na rec1 ukucati 74623, a na rec2 24680. Slanje kljuceva iz A SW u B SW i obrnuto moguce ali neupotrebljivo. Transfer kljuceva posle kojeg rade svi kanali na prijemniku koji prima kljuceve isto onako kao sto rade i na prijemniku sa kojeg smo ih poslali (osim TPS, ako je u pitanju A SW) moguc je samo ako se kljucevi salju iz A SW u A SW ili iz B SW u B SW.

Probao sam jos sto kombinacija slanja SW-a, Boot-eva pravih-krivih, kljuceva... sa prijemnika na prijemnik i to sa namjerom da zablokiram prijemnik koji prima, ali nema sanse, sto znaci da je ovakva vrsta transvera prilicno sigurna. Ovo daje mogucnost, ako neko nema prenosni racunar, a zelio bi upgrade nekog VictoryFTA na terenu moze samo pod ruku ponijeti Victory i odgovarajuci kabal.

Pozdrav!

*

Branko

Odg: VictoryFTA nova saznanja!
« Odgovori #1 u: 05.04.2007, 19:13:06 »
Citat:
4. test: slanje SW B serije sa rec1 (VSH) na rec2 (KRM) na kom je A serija SW NEUSPJESNO, ali u startu javi Err na rec1, a rec2 se samo resetuje i nista mu se ne desi.

5. test: slanje SW B serije sa rec1 (VSH) na rec2 (KRM) na kom je A serija SW USPJESNO. Na rec1 se ukuca 14809, a rec2 se upali na prekidac i saceka se kraj transfera u potpunosti

Ovdje je neka greška,vjerovatno pod tačkom 5 treba A na B ili se varam?

*

Offline radovan

• 406
    • Bungee jumping
« Odgovori #2 u: 05.04.2007, 20:27:04 »
     Kao sto pise na rec1 je B SW(VSH) i on ide na rec2 preko A SW(KRM) 100%, tom prilikom se promijeni Boot na rec2 u VSH, a sve moze i obratno.

*

Offline gogos

• 27
« Odgovori #3 u: 05.04.2007, 20:46:08 »
Bas korisna saznanja za svaku pohvalu hrabrost nema sta poslije moje dvije točke nebi se usudio . ???

*

Offline radovan

• 406
    • Bungee jumping
« Odgovori #4 u: 05.04.2007, 20:49:01 »
      Branko ako zelis mogu doci kod tebe sa prijemnicima da probamo jos par varijanti.

*

Offline radovan

• 406
    • Bungee jumping
« Odgovori #5 u: 05.04.2007, 20:53:02 »
Bas korisna saznanja za svaku pohvalu hrabrost nema sta poslije moje dvije točke nebi se usudio . ???

Vjeruj mi da sam prije ovoga htjeo odmah da napravim JTAG interfejs jer nisam vjerovao da je nemoguce izazvati dvije tackice.

*

Branko

« Odgovori #6 u: 05.04.2007, 23:59:59 »
      Branko ako zelis mogu doci kod tebe sa prijemnicima da probamo jos par varijanti.
Može,javi se da se dogovorimo za termin.

*

Offline radovan

• 406
    • Bungee jumping
« Odgovori #7 u: 06.04.2007, 00:22:50 »
    Ok!