Neznam gdje su te antene ali skužio sam po nekim od antena da se radio o radioamaterskim antenama. Svejedno svaka čast na tolikom trudu oko svih tih "čuda" na krovu.
Daj mi reci svirac,imao sam nekad knjigu tv antene od teh.knjige iz beograda gdje je bilo opisano sve o antenama i kako se prave ,u to vrijeme 75-80.-tih nisam mogao nigdje naći alu cijevi za pravljenje antena ,znam da sam pravio kanalnu ali se više ne sjećam za koji kanal ali za uhf ,isjekao sam u firmi tablu alu debljine 3mm ,širine koju je tražio proračun za pojedini kanalkao fi, a nosač direktora i dipola sam napravio od pocinčanog lima savijenog u slovo U pa okrenuto naopako,ocrtao razmak po proračunu i pop nitnama pospajao,stavljao sam savijeni dipol opet po proračunu i asim.član.I mogu ti reći da je radilodobro.Sjetio sam se.Kad se pojavio BG 3 kanal na 39 uhf-a.Dotad su bila samo 1,2 zg i 1,2 bg.
Ali se sjećam i da su najbolje bile neke otprilike kaleoidalne ili tako nekako.Umjesto reflektora bio je kvadratni lim a direktori su bili kao opruga od kemijske olovke oko nosača.Ne sjećam se šta je tu bio dipol ili je bilo sve ustvari dipol.
Reci gdje bi se o tome moglo čitati na netu ili ima kod nas neka knjiga - u HR?