Projekat započet 2019 uspješno je proveden do kraja prvog mjeseca 2020 u Africi državi Rwandi. Kako smo već radili u Burkini Faso ovo je bio još jedan od poslova koje smo odradili na drugom kontinentu. Afrika sama po sebi predstavlja izazov za nas Europljane jer nismo naviknuti niti na klimu niti na uvjete rada niti na način razmišljanja. Da se podsjetimo u Burkini Faso radili smo na projektu naselja u kojem stanuju radnici rudnika zlata. Situacija danas u Burkini Faso izrazito je napeta i opasna jer čitajući vijesti na stranim portalima možete vidjeti kolika se ubojstva događaju. Sretno našim prijateljima koji žive tamo,nadam se da neće biti rata. Izradili smo vrlo kompleksni sustav sa TDX stanicom Triax i sustavom kodiranja.
Ako imate rudnik zlata ne znači da ste bogati, Burkina Faso vrlo je siromašna država i klimatski nezahvalno područje sa početkom Sahare. Rwanda je čista suprotnost tome, ne da je bogata država, ali sva je zelena, klima je umjerena, polja su puna banana i vrlo je brdovita. Izgleda kao naše međimursko vinogorje samo što tamo rastu banane.
Glavni grad Kinigi vrlo je čist grad, na aerodromu imate natpis zabranjena uporaba plastičnih vrećica. Putovanje do mjesta Kigali još je dodatna tri sata vožnje automobilom. Tu se nalazi Gorilla Nest Lodge Resort uz samu granicu sa Kongom i Ugandom i tri vulkana. U samoj šumi izgrađene su elitne „kučice“ za smještaj turista koji dolaze na safari i razgledavanje. Ono što je važno da smo tu sudjelovali u projektu izrade i implementacije antenskog sustava za preko 40 Samsung TV-a sa hotelskim modom veličine 55“ i 65“. Oprema se sastojala:
– TDX stanica Triax
– Prijemnih satelitskih i zemaljskih modula
– Implementacija kodiranih programa DSTV paketa
– Izlaz iz stanice u DVB-C i IPTV formatu
– Licence za DRM (zaštitu digitalnog sadržaja)
– Licence za IPTV
– Samsung REACH 4.0 server sa licencama za nadzor i upravljanje televizorima
– HFC mreža razvod
– IPTV mreža putem optike i mrežnih kabela

Pošto smo na samome ekvatoru satelitska antena gleda skoro pa horizontalno za prijem satelita. Posjetite web stranicu i rezervirajte vaš smještaj u Gorilla Nest Lodge., cijena prava sitnica.