Zahvaljujući širokopojasnoj tehnologiji, LNB-i se mogu spojiti na Fracarro SCD2 multiswitcheve
sa samo 2 koaksijalna kabela za svaki satelit, što omogućuje brzu i jednostavnu instalaciju čak i u najmanjim prostorima.

WIDEBAND tehnologijom, LNB osigurava cijeli horizontalni i vertikalni polariteti na dva izlaza , zauzimajući pojas od 290 do 2340 MHz i ostavljajući zadatak multiswitchu da podijeli svaki od njih na dva niska i visoka dijela.

Kao u QUATTRO tehnologiji , multiswitch tada šalje prijemniku samo traženi pojas (VL, HL, VH ili HH) ili jedan transponder ovisno o primljenoj DiSEqC naredbi. Triax stanica TDcH također koristi tehnologiju SCR i može primiti 4 satelita sa samo 4 koaksijalna kabela, vrlo pojednostavljuje montažu.

Širokopojasni i QUATTRO: usporedba tehnologiji

Broj kablova

S WIDEBAND tehnologijom broj koaksijalnih kabela koji povezuju LNB s multiswitchom je polovičan (2 umjesto 4): instalacija je stoga brža i lakša, čak i u slučaju ograničenog prostora. Koristeći postojeće kabele, WIDEBAND tehnologija vam također omogućuje pretvaranje tradicionalnog QUATTRO jednostrukog satelitskog sustava u WIDEBAND dvostruki satelit: zapravo, i Hotbird 13°E i Astra 19.2°E mogu se primati i distribuirati sa samo 4 kabela koji se spuštaju s krova.

Izbor proizvoda

Opsezi koje zauzimaju izlazni signali LNB-a koji idu do multiswitcheva razlikuju se u dvije tehnologije i također se mogu razlikovati na različitim modelima ŠIROKOPJASNOG LNB-a; iz tog razloga, ako koristite LNB tipa WIDEBAND s lokalnim oscilatorom od 10,410 MHz (najčešći na tržištu), multiswitch spojen na njega također mora biti kompatibilan sa WIDEBAND i kalibriran na istu frekvenciju kao i oscilator.

Dekoder i distribucija

Isti su u obje tehnologije jer satelitski izlazni signal iz QUATTRO ili WIDEBAND multiswitcha, koji opslužuje korisničku utičnicu, uvijek zauzima pojas od 950 do 2150 MHz; kabeli, razdjelnici i prijemnici (bilo da su stari, SCR ili SCD2 dCSS) u svakom su slučaju kompatibilni s obje tehnologije . U WIDEBAND sustavima, kada postoji podjela signala duž kabela (između LNB-a i multiswitcha), potrebno je koristiti proizvode s pojasom do 2340 MHz .

LNB

ČETIRI ŠIROKOPOJASNI
Prima sve vodoravne i okomite polarizacije od antene. Prima sve vodoravne i okomite polaritete od antene.
Svaki od njih dijeli na niske od 10,7 do 11,7 GHz i visoke od 11,7 do 12,75 GHz.
Pretvara ih na 4 koaksijalna kabela u frekvencijama od 950 MHz do 2150 MHz. Pretvara ih na 2 koaksijalna kabela u frekvencijama od 290 do 2340 MHz

MULTISWITCH

ČETIRI ŠIROKOPOJASNI
Prima opsege VL, HL, VH i HH od LNB-a Od LNB-a prima sve vertikalne i horizontalne polaritete
Svaki od njih dijeli na niske od 950 do 1950 MHz i visoke od 1100 do 2150 MHz
Šalje samo traženi pojas ili jedan transponder dekoderu na temelju primljenog DiSEqC tona Šalje samo traženi pojas ili jedan transponder dekoderu na temelju primljenog DiSEqC tona